icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Whitehorses
Nieuws 05/10/2018

Michel over zijn keuze voor Whitehorses

Michel van Zoest

Benieuwd naar hoe het nou echt is bij Whitehorses te werken? Integratiespecialist Michel van Zoest vertelt je hier meer over!

Michel is vanaf 2004 Oracle & integratiespecialist bij Whitehorses. 

Geboren in: 1976
Getrouwd met: Jamila, 3 kinderen
Woonplaats: Bergambacht
Hobby's: fotografie, magic: The Gathering, Starwars. Bezoekt graag (metal)concerten. 

Sinds wanneer werk je bij Whitehorses en wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben bij Whitehorses gaan werken in mei 2004. Daarmee ben ik de meest seniore medewerker (in dienstjaren dan!). Daarvoor heb ik na mijn studie Hogere Informatica aan de Hogeschool Rotterdam, een aantal jaren gewerkt voor een bedrijf gespecialiseerd in de classic Oracle stack. Dus veel PL/SQL, Forms en Designer.

Waarom de keuze voor Whitehorses?
Na een paar jaar bij mijn vorige werkgever, merkte ik dat ik enorm werd afgeremd in mijn ontwikkeling. Ik kreeg steeds hetzelfde soort werk en aan opleiding werd nauwelijks iets gedaan. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, heb ik een aantal verschillende werkgevers overwogen, maar het verhaal van Whitehorses stak er met kop en schouders boven uit. Vanaf het eerste gesprek was mij al duidelijk dat ik bij Whitehorses wel mezelf zou kunnen ontplooien. Ook zou ik de kans krijgen om veel verschillende dingen te gaan leren en dat heeft voor mij de doorslag gegeven.

Hoe bevalt het? 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Alles wat me bij m'n sollicitatiegesprekken werd voorgespiegeld is waargemaakt. Vanaf de eerste dag kwam ik in aanraking met uitdagende technologieën en opdrachten. Ook heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen op technisch en persoonlijk gebied. Naast het bezoeken van diverse technische cursussen en conferenties, heb ik ook de kans gekregen om een aantal communicatie- en managementtrainingen te doen, waardoor ik als consultant enorm ben gegroeid. En ik heb zelfs de ruimte gekregen om samen met een collega een tweetal boeken te schrijven.

Wat maakt Whitehorses een fijne organisatie?
Vooral de mensen die er werken. Iedereen is altijd bereid om een stapje extra te doen en elkaar te helpen. En dat merk je aan alles. Een technische vraag hoef je maar op de mail of in de WhatsApp-groep te zetten en je krijgt razendsnel antwoord. Maar ook bij het bepalen van een nieuwe opdracht kijken we samen of het past. Als blijkt dat een opdracht niet goed past, is er altijd de mogelijkheid om nee te zeggen en verder te zoeken. Daarnaast doen we buiten het werk ook regelmatig dingen samen. We hebben vrijwel maandelijks een Meet & Eat waarbij we samenkomen. De ene keer met een technisch onderwerp, de andere keer doen we iets aan onze soft-skills, maar ook gaan we regelmatig iets doen wat gewoon leuk is. Verder zijn er de jaarlijkse DeveloperDerby (onze programmeerwedstrijd), partnerdagen, kerstdiners en de epische lustrumreizen.

Wat typeert een medewerker van Whitehorses?
Alle collega's zijn technisch zeer vaardige professionals, die altijd klaar staan om te helpen. De Whitehorser is leergierig, maar draagt de opgedane kennis ook graag uit naar buiten. Daarnaast is de Whitehorser ook een beetje losgeslagen (op een leuke manier) en houdt van gezelligheid.

Hoe zijn de opdrachten die Whitehorses je biedt?
De opdrachten die ik heb gedaan, zijn stuk voor stuk uitdagend op hun eigen manier. De ene keer ging ik aan de slag met nieuwe technologie, de andere keer met en nieuwe werkwijze, en weer een andere keer was het werkgebied van de opdrachtgever de uitdaging. Ik heb gewerkt aan opdrachten variërend van de energiesector, gemeentelijke overheid, landelijke overheid tot transport en logistiek en nog vele andere gebieden. Soms opdrachten van een paar dagen of weken, maar ook opdrachten van een aantal jaren.

Wil je meer weten?
Vind je het leuk om een keer een kop koffie te drinken met de Business Managers van Whitehorses? Neem contact op via 030 - 600 4720 of stuur een mailtje naar office@whitehorses.nl

Overzicht nieuws
Whitehorses biedt me alle kansen om te groeien als ontwikkelaar én persoon. Regelmatig bezoek ik trainingen en conferenties in binnen- en buitenland. Ook op kantoor organiseren we geregeld kennissessies!
Michel van Zoest / Integratiespecialist Whitehorses
Whitehorses
Michel van Zoest /
Integratie expert

Vind je het leuk om een keer een kop koffie te drinken met de Business Managers van Whitehorses? Neem contact op!