icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Whitehorses
Nieuws 29/04/2021

Hieperdepiep... Hoera! We vieren 20 jaar Whitehorses!

20 jaar

We gaan terug in de tijd, naar april 2001. In deze maand werd in Nederland niet alleen het eerste homohuwelijk gesloten, maar haalde ook een andere belangrijke gebeurtenis de geschiedenisboeken: Whitehorses zag het levenslicht.

Op dinsdag 24 april 2001 is Whitehorses officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als kennishuis van Oracle en Java. Het stond vast dat -naast innovatie- de mens centraal staat bij Whitehorses. Professionaliteit, hoog kennisniveau, bereidheid tot kennisdeling en dat alles in een prettige werksfeer.

Gestart in Arnhem, snel gevolgd door Nieuwegein en gelijktijdig kort een kantoor in Best (door het aantal Brabo’s) en nu in Papendorp/Utrecht als onderdeel van The Human Network. Waar we vroeger regelmatig werkzaamheden en projecten voor opdrachtgevers op kantoor uitvoerden, voeren we juist nu onze werkzaamheden voornamelijk bij de opdrachtgever uit. Al zal dat in de toekomst door Covid wel blijvend veranderen in een combinatie van thuis- en op locatie werken.  

Wat wellicht niet algemeen bekend is, is dat Whitehorses vroeger ook software heeft ontwikkeld: infoForms, ook wel Digiforms genaamd. Dit is software ter behoeve van het digitaliseren van formulieren. Vanuit Oracle en Java zijn we ons steeds meer gaan richten op Oracle-integratie, waardoor we in 2010 bewust afscheid namen van onze Oracle beheer-tak. In de jaren daarna hebben wij onze positie en naam verstevigd binnen de Oracle-integratiewereld.

Eind 2015 werd Whitehorses verkocht. Het bedrijf dat ons zou overnemen moest de normen, waarden en identiteit van Whitehorses intact laten. Het werd The Human Network. De naam zegt het al. Op papier zijn we eind december 2015 onderdeel van THN geworden en in februari van 2016 zijn we in het fraaie pand aan de Orteliuslaan getrokken.

The Human Network is de naam van de holding boven een groot aantal gespecialiseerde bedrijven. Dit biedt ons de mogelijkheid te werken in een bolwerk van kwaliteit in een prachtig pand. Vanaf onze toetreding zijn we onze integratiestrategie gaan verbreden, waardoor we inmiddels zijn uitgegroeid tot een serieuze integratiepartner, technologie onafhankelijk.

Ook werken wij met het midlance-model, een unieke manier van werken. Wij bieden midlancers het beste van twee werelden: de vrijheid en beloning van het zelfstandig ondernemen en de zekerheid van het in loondienst zijn.

De afgelopen 20 jaar hebben we met z'n allen veel meegemaakt en zijn veel dingen anders dan vroeger. Alleen zal de persoonlijke aandacht voor de Whitehorsers altijd blijven! 

Dit jubileum vraagt natuurlijk om een feestje en dat gaat ook zeker gebeuren. Voor nu beperkt het zich tot een online samenkomst met een heerlijk lekkernij voor het hele gezin.

Michel van Zoest
Michel van Zoest -al 17 jaar Whitehorser- met cupcake
whitehorses
Digitaal feestje

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze integratiespecialisten? Stuur ons jouw cv!