Follow Us on Twitter

Edwin de Kler

Senior Consultant
Oracle ADF/Java web applicatie ontwikkelaar

Sinds het begin van de jaren negentig ben ik werkzaam in de IT. Dit betekent dat ik al heel wat veranderingen in het IT landschap heb meegemaakt en die veranderingen ook in de loop van de tijd gevolgd heb. Zo heb ik de programmeer basis geleerd met standaard Pascal. In de praktijk ben ik begonnen met software ontwikkeling in Clipper, dBase en FoxPro. Vervolgens ben ik halverwege de jaren negentig overgestapt naar de software ontwikkel stack van Oracle concurrent Progress om vervolgens vanaf het jaar 2001 mij volledig te richten op Java software ontwikkeling. Sinds 2011 ben ik gestart met ADF in combinatie met Java.

Perfectionisme in het bouwen van software is voor mij een grote motivator. Ik zie heel vaak tijdens software ontwikkeltrajecten dat ontwikkelaars behoren tot de zogenoemde 80/20 groep. Zij kunnen software bouwen die wel werkt maar vaak slecht gedocumenteerd is, code die wat meer structuur nodig heeft en voor de toekomst minder uitbreidbaar is. Dat is dus de 80% van software bouw die de meeste ontwikkelaars wel aan kunnen. Ik probeer in mijn dagelijks werk ook die laatste belangrijkste 20% van software ontwikkeling toe te passen en hierbij tevens rekening te houden met andere belangrijke factoren zoals klant budget en noodzaak.

Naast software ontwikkelaar heb ik de afgelopen jaren vaak gewerkt als meewerkende voorman en een enkele keer projectleiding gedaan. Eerlijk gezegd blijft software ontwikkelaar de meest interessante uitdaging. Je zal je voortdurend moeten blijven verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en het volgen en signaleren van trends.

 

 

Mijn Whitebooks

30/07/2017 WebLogic Server Dashboard met Angular Material
12c, angular, angular material, canvasjs, javascript, management services, material, material icons, oracle, restful, weblogic, weblogic server, wls, Enterprise Java, Oracle platform
0 reactie(s)
0
30/01/2016 Oracle ADF 12c EMG XML Data Control - koppel ADF-schermdata met het SOA-landschap
ADF, Data Control, EMG, SOA, xml, Enterprise Java, Integratie, SOA & BPM
0 reactie(s)
4