Follow Us on Twitter

Whitehorses steunt onderzoek voor een medicijn tegen Duchenne Spierdystrofie

Whitehorses geeft tijdens de kerstperiode haar maatschappelijke betrokkenheid vorm met een gift aan een goed doel. Dit jaar heeft het Whitehorses team gekozen ons in te zetten voor de ontwikkeling van medicijnen die Duchenne Spierdystrofie kunnen behandelen of genezen.

Wat is Duchenne Spierdystrofie?

Als je met Duchenne Spierdystrofie (Duchenne Muscular Dystrophy) wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk fataal.

Whitehorses steunt de strijd tegen Duchenne SpierdystrofieHet Duchenne Parent Project is een stichting opgericht door ouders van kinderen met Duchenne spierdystrofie. Het doel van deze stichting is het versnellen van het onderzoek naar een genezing of behandeling voor Duchenne spierdystrofie en het geven van informatie aan iedereen die betrokken is bij Duchenne patiënten: familieleden, artsen, fysiotherapeuten, leerkrachten en vriendjes. Hierdoor kan de medische zorg en de kwaliteit van leven van patiënten met Duchenne Spierdystrofie verbeteren. In de informatiebrochure van het Duchenne Parent project staat alles kort samengevat.

Duchenne Heroes en Team Stanmen

Whitehorses steunt de strijd tegen Duchenne SpierdystrofieOm geld in te zamelen voor het Duchenne Parent Project wordt iedere jaar de Duchenne Heroes mountainbiketocht georganiseerd. In 2014 wordt vanaf zondag 14 september in 7 dagen zo'n 700 kilometer afgelegd. Door België, Frankrijk en Duitsland om uiteindelijk op 20 september in Nijmegen te finishen. 

Whitehorses sponsort Team Stanmen, een mountainbike team dat mee gaat doen aan de Duchenne Heroes tcoht in 2014. Stan, bij wie ruim een jaar geleden Duchenne is geconstateerd, is de zoon van Klaartje Spijkers en Ruben Eshuis (de fotograaf van o.a. de Whitehorses klantverhalen van TU Delft en Ricoh). Team Stanmen bestaat uit mannen die willen mountainbiken en geen uitdaging uit de weg gaan. Zij doen mee aan Duchenne Heroes omdat ze dat kunnen. Hun spieren doen het en daarom kunnen zij met hun spieren geld inzamelen.

In het komende jaar volgen wij Team Stanmen en delen we updates via onze Facebook, Twitter en Google+ kanalen.

Meer weten, of zelf iets doen? Kijk op onderstaande links voor meer informatie: