Follow Us on Twitter

Kennissessie 'SOA Architectuur en Governance' op 13 december

Inschrijven niet
meer mogelijk 

U staat op het punt om een servicegeoriënteerde architectuur (SOA) in te voeren of heeft de eerste stappen al gezet. Maar hoe zorg je ervoor dat de beloofde SOA-voordelen ook echt worden gerealiseerd en dat de SOA in de toekomst beheersbaar blijft? U heeft wellicht gehoord dat hiervoor SOA-governance nodig is, maar wat is dat dan, waarom is het nodig en hoe voer je het in?

In deze kennissessie gaan we in op deze belangrijke vragen. We leggen uit wat de waarde is van een goede architectuur en standaardisatie op het gebied van SOA. Op basis hiervan laten we zien hoe u SOA-governance snel op pragmatische wijze kunt inzetten om een succesvolle en beheersbare SOA te realiseren. Ook maken we duidelijk dat een Service-repository hiervoor een onmisbaar hulpmiddel is.

Onderwerpen

  • Inleiding SOA-governance - wat is het en waarom is het nodig?
  • SOA-referentiearchitectuur – het belang van goede standaardisatie;
  • Service lifecycle governance – juiste services maken en op de juiste manier (her)gebruiken;
  • Service repository - wat is het en wat lost het voor mij op, met voorbeelden op basis van Oracle Enterprise Repository (OER) en een doe-het-zelf wiki.

Wat levert het voor u op?
Na deze kennissessie heeft u een goed idee van wat SOA-governance inhoudt, wat het voor uw organisatie op kan leveren en wat het belang van een goede architectuur hierbij is. Bovendien weet u hoe SOA-governance en een Service-repository op een pragmatische, stap-voor-stap manier kunnen worden ingevoerd.


Datum    13 december
Tijd : 14:00 - 17:00 met aansluitend een borrel
Locatie : Kantoor Whitehorses, Nieuwegein
Inschrijven : Kosteloos
Doelgroep   : Architecten, Lead Developers, IT Managers 

Schrijf u nu in voor deze gratis kennissessie.