Follow Us on Twitter

Geslaagd jubileumseminar Visie - Verandering - ICT

Whitehorses - 10 Jaar Voorop in IT -ResultaatNaar aanleiding van haar 10 jarig bestaan organiseerde Whitehorses op 10 mei jl. het seminar Visie – Verandering – ICT. Als dank aan onze relaties en klanten, wilden wij een inspirerend en feestelijk evenement aanbieden met interessante sprekers en genoeg ruimte om bij te kunnen praten. Hoewel de dag met flinke regenbuien begon, klaarde het weer precies op tijd op voor een prachtige middag.

Het seminar werd gehouden in de Kloosterhoeve in Harmelen. Een sfeervolle locatie waar het al snel gezellig druk werd. Om half 2 heette onze CTO Frank Dorst iedereen welkom. Tijdens een korte presentatie keek hij terug op 10 jaar van verandering. Die verandering gaan nog steeds door en naast bedreigingen, vooral ook kansen bieden voor organisaties met visie. Snelheid van reageren (agility), een solide IT-platform en een aanpak die uitgaat van "goed is goed genoeg" spelen hierin een belangrijke rol. Na de introductie gaf Frank Dorst het stokje over aan Frank Buytendijk.

De Kloosterhoeve - Harmelen
De Kloosterhoeve in Harmelen
Wlkom door Frank Dorst
Welkom en terugblik door Frank Dorst

Frank Buytendijk - De Grote Vragen over IT die niemand steltFrank Buytendijk hield een presentatie met de titel “De grote vragen over IT die niemand stelt” . Die drie grote vragen – What is waar? Wat is echt? Wat is goed? – spelen een belangrijke rol in ICT en met name in het werkveld van business- en informatieanalyse. Door de grote veranderingen in de ICT, zoals de explosieve groei van de hoeveelheid data, krijgen deze vragen een nieuwe lading. Frank legt de link tussen deze vragen en de belangrijke vragen uit de filosofie. In zijn presentatie laat hij aan de hand van voorbeelden en leuke anekdotes zien hoe filosofie kan helpen met het nadenken over en misschien wel antwoord geven op deze drie belangrijke vragen.

De hierop volgende presentatie “Jasper Wognum - Agile product development in een onvoorspelbare markt” werd verzorgd door Jasper Wognum, Head of Product bij Hyves. Jasper laat zien dat zelfs een jonge organisatie continue verandert en steeds bezig is om de processen aan te scherpen om betere resultaten te halen. Tijdens zijn presentatie vertelt hij hoe product development zich sinds 2004 heeft ontwikkeld. In eerste instantie met de introductie van agile in de organisatie en het maken van multidisciplinaire team en het verplaatsen van verantwoordelijkheden. Daarna door de processen verder aan te scherpen en de organisatie aan te passen op geconstateerde problemen. Een zeer interessant verhaal over een leuke organisatie: slim met resources, creatief, vernieuwend en vooruitstrevend in de markt.

Bij een verjaardag hoort taart. Tijdens de pauze zijn de 10 kaarsjes op de verjaardagstaart door John en Frank uitgeblazen, waarna iedereen van deze zoetigheid heeft kunnen genieten.

Whitehorses - 10 Jaar Voorop in IT-Resultaat - taart

Peter van Schaik - TU DelftAls laatste spreker kwam Peter van Schaik, Directeur ICT bij TU Delft aan het woord met zijn presentatie “Heeft de universiteit in 2020 nog wel een IT-afdeling?”. Aan de hand van filmimpressies, zoals “de student van nu / de wetenschapper van morgen” en “de leerling van nu / de student van morgen” laat hij zien hoe de gebruikers om gaan en zullen gaan met ICT diensten die de universiteit aanbiedt. Deze verandering vraagt om enorme flexibiliteit aan de dienstverlening van zijn afdeling. De kunst wordt dan ook om die gebruikers de mogelijkheden te (blijven) bieden binnen de universiteit. Dit betekent een verandering van de techniek en zeker van de IT-organisatie.

Bekijk meer presentaties van Whitehorses

Het programma werd afgesloten met een interventie verzorgd door Ja-maar. Op een humoristische en soms hilarische manier werd het ja-maar en ja-en denken verwoord. De kunst van het denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen dat is de Ja-maar filosofie. Door het oplossen van cases op de ja-en manier werd het geleerde in de praktijk gebracht. Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het half vol. De ja-maar-filosofie gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?

Ja-maar....

De enthousiaste feedback die wij hebben gekregen van zowel de genodigden als de sprekers, maakt dat wij terugkijken op een zeer geslaagd jubileumseminar!