Follow Us on Twitter

DeveloperDerby 2010 - nieuwe opzet, groot succes

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 maart werd bij Whitehorses voor de 5de keer de DeveloperDerby gehouden. In deze jaarlijks terugkomende programmeerwedstrijd, probeert een aantal team van collega's in korte tijd de beste oplossing te bouwen.

Ieder team bestaat uit 2 of 3 leden en kiest zijn eigen technologie. Dit jaar pakken 4 teams de uitdaging aan en worden de volgende omgevingen gebruikt:

  • Ruby on Rails;
  • APEX;
  • ADF;
  • Wicket met Cayenne.

Dit jaar is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan de DeveloperDerby. In plaats van een uitgewerkte case met te realiseren functies, wordt een business case gepresenteerd en mogen de team zelf een oplossing verzinnen en die dan maken.

De case werd gepresenteerd door twee medewerkers van Ricoh. Met een korte presentatie en een paar Powerpoint slides wordt uitgelegd welk probleem moet worden opgelost.

Ieder team krijgt daarna individueel 15 minuten om met de klant te praten. Gedurende dag mag de klant worden aangesproken en 's avonds is er een nog een formeel moment voor overleg. De mate waarin de gekozen applicatie een oplossing biedt voor het probleem, en de effectiviteit van hun aanpak is dit jaar onderdeel van de beoordeling.

De teams hebben vrijdag de tot 9 uur 's avonds en zaterdag van 8 tot 12 de tijd om een complete, werkende oplossing te maken. In die tijd moet ook de presentatie en demonstratie worden afgemaakt. Zaterdag middag krijgt ieder team de kans om de oplossing te laten zien. De jury en de andere teams beoordelen dan de resultaten op punten als functionaliteit, architectuur, gekozen oplossing, etc.

De winnaars van de DeveloperDerby 2010Na twee hele leuke dagen met veel code, competitie, cafeïne en chokolade, is enorm veel functionaliteit gerealiseerd. De productiviteit van de teams was nog nooit zo hoog en alle oplossingen kunnen worden gedemonstreerd.

De DeveloperDerby 2010 was een groot succes met een leuke, competitieve sfeer en veel resultaat. Ook de klant, die een echte business case heeft aangeleverd, ziet veel mogelijkheden en kan daadwerkelijk iets met de ideeën van de 4 teams.

Lees meer details over de DeveloperDerby in het aankomende Whitebook dat eind deze maand verschijnt.